KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Állati hírek


 

Olasz kutatók óriás ámbráscetekre bukkantak a szicíliai partok közelében, ami azért keltett nagy feltűnést, sőt örömöt, mert eddig azt hitték, hogy az iparszerű halászat következtében csaknem teljesen eltűntek a Földközi-tengerből ezek az emlősök. Létezésüket fizikusok fedezték fel, amikor Szicília partjaitól húsz kilométerre mikrofonokat engedtek le a tengerbe kétezer méter mélyre, hogy belehallgassanak "a csend világába". Nagy meglepetésükre úgy kétnaponta olyan hangokat hallottak, amelyeket csak az óriás ámbráscetek (Physeter catodon) adnak ki, márpedig róluk egészen mostanáig azt hitték, hogy legfeljebb ha néhány tucat maradt belőlük az egész Földközi-tengerben. A mostani felfedezés alapján a tudósok immár úgy vélik, hogy a megmaradtak száma akár néhány száz is lehet.
A kutatók először csak három-öt tengeri emlős hangjelzéseit hallották mikrofonjaik segítségével, aztán többét is. Mint Gianni Pavan, a paviai egyetem bioakusztikai központjának vezetője elmondta, "a cetek által kiadott hangokból meg tudtuk állapítani, hogy néhány példány egyszerűen csak elúszott (a mikrofonok mellett), mások azonban, amelyek a körzet távolabbi részein voltak, "beszélgettek" egymással. Ezek az állatok egyébként körülbelül ezer méter mélységben mozognak, ott vadásznak kalmárokra".
 
Narkolepsziás egy brit kutya: izgalmában mindig elalszik, így aztán a postást nem megugatja, hanem elájul tőle.

Az eb alvásrohamai legfeljebb 20 másodpercesek, de igen meglepőek. A kutyát az is kiüti, ha más ebekkel kergetőzik, így aztán a játék izgalmában futás közben alszik el, mintha agyonlőtték volna. Az ötéves Mable-t már több állatorvoshoz elcipelte gazdája, ám azok csak a fejüket csóválják, annyira ritka ugyanis a jelenség. A 46 éves férfi igyekszik nyugalmat biztosítani Mable-nek, így például befogja a kutya fülét, hogy megkímélje ijesztő hanghatásoktól. Tehetetlen azonban, amikor kutyája más ebekkel hancúrozik. Mable az egyik pillanatban még viháncol, a másikban hever és amikor magához tér, meglepődve látja, hogy ebpajtásai "elillantak" vagy húsz méterrel messzebbre. "Olyasmi lehet ez neki, mint egy kis időutazás" - idézte a kutya gazdáját a The Daily Telegraph című brit lap. A többi eb egyébként nemigen törődik Mable alvásrohamaival, kutyába se veszik.
 

 

Szerencsehozó macskát kölcsönöz az egyik szentpétervári állatmenhely az új lakásba költözőknek.

Az orosz néphiedelem szerint az új lakás küszöbét elsőként egy macskának kell átlépnie, amely így megmenti gazdája életét, ugyanis úgy tartják, hogy az az ember, aki elsőként nyit be a házba, hamarosan távozik az élők sorából. Idővel az ősi babonából hagyomány lett, amelyet az új lakásba költözők közül sokan betartanak  - olvasható a  Lenta orosz hírportálon.
A Potyerjaska, azaz az "Elveszettke" állatmenhely a kikezelt, feltáplált kóbormacskákat kölcsönzi ki az igénylőknek. A cicák ingyen vehetők bérbe, s miután teljesítették feladatukat, az állatmenhely visszafogadja őket.Az intézet munkatársai szerint azonban e kezdeményezés révén javulnak a "bérbe adott" állatok esélyei, hogy gazdára találnak: az új lakástulajdonosoknak esetleg megtetszik a négylábú és megtartják a cicát.
 

 

Princess Abby négy éves chihuahua nyerte mega 22-ik világ legrondább kutyája versenyt Észak-Kaliforniában, Pentaluma városában. Ez az első verseny, melyen chihuahua nyert.
A csúnya kutya ezzel a címmel egy 1000 dolláros csekket szerzett tulajdonosának. Kathleen Francis öt hónappal ezelőtt fogadta be a kutyát, mely gazdátlanul kóborolt az utcákon. Kathleen azt állítja meglepte a győzelem.
"Egyáltalán nem hiszem, hogy csúnya", mondta a tulajdonos. "Számomra ő a legszebb kutya a világon". Ahogy a gazdáját elnézem, nem csodálkozok már semmin! :D
 
Készült egy lista a világ 10 legerősebb állatáról, aszerint, hogy milyen a teherbírásuk, közölte a Telegraph. Egy litván férfinak, Zydrunas Savickasnak köszönhetően, az ember is a listán található.

A legerősebb állat a világon az atka, az ember a lista közepén, a hatodik helyen helyezkedik el, míg a grizzlymedve az utolsó, tízedik helyen található.

1. Atka

Egy négyzetméternyi területen több százezer ilyen élősködő található a porban. Az atkák az ember környezetében élnek, elhalt bőrsejtekkel, és más szerves anyagokkal táplálkoznak. Egy ember naponta 1,5 gramm bőrsejtettől szabadul meg, ami elég eledelül szolgál egymillió atkának. Egy átlagos atka hosszúsága 420, szélessége kb. 300 mikrométer. Ez a mikroszkopikus parazita a világ legerősebb állatainak listáján az első helyet foglalja el, mert elbírja saját súlyának az 1180-szorosát, ami olyan, mintha egy ember 82 tonna súlyt cipelne.

2. Galacsinhajtó bogár

Az egyiptomi mitológiában ez a rovar a szkarabeusz néven ismert. 1141-szer nehezebb terhet cipel, mint a saját testsúlya, ami megegyezik annak az embernek a teljesítményével, aki 6 autóbuszt húz. Ezeknek az állatoknak a hosszúsága három és ötven milliméter között mozog.

3. Erdei hangya

Állkapcsaival hatalmas adag levelet képes felaprítani, amely testsúlyának ötvenszerese is lehet. Olyan, mintha egy ember felemelne két és fél tonna terhet. Ezek a hangyák alkotják a világ egyik legösszetettebb közösségét, ahol akár nyolc millióan is élhetnek különböző funkciók és csoportok szerint.

4. Gorilla

Ez az állat saját súlyának tízszeresét bírja el, közel két tonnát. A hím gorillák elérhetik az 1,75 méter magasságot, a 200 kg súlyt, és az 50 év élettartamot.

5. Koronás sas

Ez az első és az egyetlen madár a legerősebb állatok listáján. A nyár folyamán 16 kg tetemet képes cipelni, ami 14-szer nehezebb saját súlyánál. A koronás sas erős, és agresszív vadász, aki majmokat, és kisebb antilopokat öl. Szárnyfesztávolsága kb. két méter, és hatalmas fészket csinál, amely két méter széles, és három méter mély. A fészeképítést kétévente megismétli, melyből öt hónapot tölt el a készítésével.

6. Ember

Hogy az ember is ezen a listán lehet, ezt kizárólag Zydrunas Savickasnak, a világ legerősebb emberének köszönhető, aki súlyának kétszeresét képes vinni. A litván Savickas (34) 1,9 méter magas. Padról 285 kg-ot, álló helyzetből pedig 407 kg-ot emelt fel. Egy átlagembernél ezek az adatok 65, és 90 kg. Savickas ötször erősebb az átlagembernél.

7. Tigris

A tigrisek testük súlyának kétszeresét bírják cipelni, mintegy 540 kg-ot. Ez az állat az orrától a farkáig 3,3 méter hosszú, és átlagos testsúlya 300 kg. Termetes mérete ellenére 64km/h sebességgel fut. Egy tigris a mancsával képes betörni egy tehén koponyáját.

8. Elefánt

Ezek az állatok legfeljebb kilenc tonnát képesek cipelni, ami 1,7-szer nagyobb, mint saját súlyuk. Az elefántok a legnagyobb szárazföldi állatok és 70 évig élnek. A legmagasabb eddig mért elefánt 4,2 méter magas, ami teljes egy méterrel magasabb az átlagnál. Egy újszülött elefánt súlya kb. 120 kg.

9. Szarvasmarha

Ezek az állatok saját súlyuk másfélszeresét bírják el. Az egész világon a szarvasmarhát általában a szántóföld megmunkálására, és kocsi vontatására használják.

10. Grizzlymedve

A medvék súlya születésükkor mintegy 0,5 kg, ám egy kifejlett grizzly 550 kg. Amikor hátsó lábaira áll, eléri a 2, 5 méter magasságot. A grizzly 55 km/h sebességgel is futhat, és gyorsabban mozog felfelé, mint lefelé. A szabad természetben 30 évig élnek.
 

Aki próbálta már édességgel traktálni kedvencét, nagyon jól tudja: a macskák nem szívesen nassolnak. Kutatók rájöttek végre ennek miértjére is: a macskák nem érzékelik az édes ízt!
A macskák sok dologban egyediek. A táplálkozási szokások sem kivételek: a többi emlős imádja a cukrot és más édességeket - a cicák viszont egyáltalán nincsenek oda az ilyen finomságokért. A többi íz (savanyú, keserű, sós) érzékelése viszont hasonlóan fejlett náluk is, mint az embereknél vagy akár a kutyáknál. Ezért a tudósok már régóta feltételezték, hogy a macskák egyáltalán nem vagy csak nagyon kis mértékben képesek érzékelni az édeset. A hipotézis helyességet kiderítendő, egy Joseph Brand kutatócsapata a philadelphiai Monell Chemical Senses Centerben házimacskák, tigrisek és gepárdok ízérzékelő receptorait (receptor = érző idegvégződés) vizsgálta meg.
Az édes íz felismeréséért emlősöknél két fehérje, a T12 és a T13 felelős. A T13-as fehérje szerepet játszik olyan ízek felismerésében is, ami kétségtelen a macskák esetében is, ezért a kutatók a T12-génre koncentráltak. Az eredmények, melyeket a PLoS Genetics című szaklapban publikáltak, kimutatták, hogy a macskák örökítőanyagából hiányzik a T12-es gén. Ráadásul ugyanez a helyzet a vizsgált vadmacskafajok esetében is, tehát ez a génmutáció, a T12-es gén hiánya az evolúció korábbi szakaszában jött létre. A kutatók most arra kíváncsiak, hogy a macskák vajon emiatt a géndefekt miatt lettek-e kizárólag húst fogyasztó állatok.
 
Rozsomák, az X-Men című képregény és mozifilm egyik főhőse nagy erejű, mogorva, zárkózott figura. Névadó állata, a legnagyobb menyétféle természetesen nem ilyen, bár medveszerű alkatával, 25-30 kg-os testével képes riadalmat kelteni, mint 2007 nyarán a turisták által behozott rozsomákok, melyek elszabadultak Balatonvilágos környékén. A szinte kizárólag az észak-európai és a szibériai tajgán élő ragadozó lomha jószág, de télen harciassá válhat: ha kell, zsákmányáért szembeszáll a rókával, hiúzzal, sőt, még a medvétől sem fél. A farkas az egyedüli komoly ellensége.
Ezek a mackószerű állatok egyébként ritka gondos szülők: a vakon és süketen megszülető kölykök gyakran 2 éves korukig anyjukkal maradnak.
 
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!