KARMELLÓ 
ÉS      
KÓKUSZKA 
  ( Macskaarisztokraták )

ÉDES KISCICÁK MINDENKINEK  
(facebookos csoport)
OSZD MEG AZ OLDALAM HA TETSZIK A JOBB OLDALI SÁVBAN LÉVŐ IKONOKRA KATTINTVA 
REGISZTRÁLT FELHASZNÁLÓKÉNT ÓRIÁS KÉPET IS TÖLTHETSZ FEL A HIRDETÉSEIDHEZ ÉS AZONNAL KIKERÜLNEK
MERT NINCS SZÜKSÉG MODERÁTORI JÓVÁHAGYÁSRA,  MINT A NEM REGISZTRÁLT HIRDETŐKNÉL.
Honlap-menü
Mini-chat
Körkérdésünk
Értékeld a honlapomat
Összes válasz: 18
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Puskázási Módszerek:

 

Radír

Ez a legkevésbé feltűnő, praktikus segédeszköz. Igaz már a tanárok is tudnak róla. Csupán arra ügyelj, hogy ne a puskát tartalmazó fele legyen felfelé.

Előnye: Ceruzával írt dogánál kéznél van
Hátránya: Nagyon kevés információ fér rá, így csak a legszükségesebbeket írjuk rá fel.

Fém tolltartó

Ha fém tolltartód van: ragassz bele egy órarendet és vágj bele minél nagyobbat, rakd alá a puskát és ha jön a tanár mond azt hogy kifogyott a tollad.

Tolltartó 1

Itt is csak a képzeleted szabhat határt, hogy hogyan használod ki az adott felületet. Kis lapokra felírod a puskát, majd ráteszed a ceruzákat, vagy a tolltartó különböző kis zugaiba ragasztod, esetleg az alsó vagy oldalsó felére is írhatsz, csak a kellő pillanatban ne felejtsd el megfordítani a tolltartód. Célszerű nagy és sok rekeszes tolltartót vásárolni.

Előnye: Egy jó tolltartóban sok puska is elfér, és természetes a jelenléte az asztalon.

Hátránya: A tanárok is ismerik, így lebukásveszélyes.

Tolltartó 2

Itt is a minél nagyobb tolltartó van előnyben, hisz most takarótárgyként használjuk. Ha lehet a puskát ne közvetlenül magad elé írd, mert onnan úgyis el kell pakolnod a tolltartót. Tehát vagy közvetlenül írd a padra vagy ragaszd oda a már előre elkészített, méretében is megfelelő, vagyis a tolltartótól kisebb puskát. Ha így jársz el és véletlen elcsúszik a tolltartód, még akkor sem látszik ki. A kellő pillanatban pedig egy kicsit eltolod a tolltartód és olvasod a szöveget. Elrejteni is egyszerű a puskát, csupán elkezdesz keresni valamit a tolltartódban, s közben visszahúzod az eredeti helyére. Figyelem elterelő, ha nyitva hagyod, de nem muszáj.

Könyv és tolltartó

Nem minden esetben alkalmazható, csak ha kint maradhat a padon egy vastag könyv is. Kicsit pepecs munka, de előnye, hogy a tanárok úgyis a vízszintes felületen keresik a puskát, így kevésbé feltűnő, pedig szem előtt van. Tehát a feladat, hogy először leméred egy könyv hosszát és vastagságát, majd egy ennél kisebb papírt vágsz, amit a könyv színével azonosra színezel. Erre írod a puskád, majd ráragasztod a könyv gerincére, vagy becsúsztatod az átlátszó borító alá. Sajnos nem túl sok anyag fér rá, de a fontos dolgokat fel tudod jegyezni. Ha kész, a tolltartót ráteszed a könyvre úgy, hogy egy picit a gerinc fölé lógjon, így te ülő helyzetből jól látod, viszont a tanár hiába sétál vagy áll meg melletted, a tolltartó takarása miatt nem látja a puskát. Ebben az esetben ez a lényeg, a takarás.

Hatszögletű olcsó toll

Olcsó, Tesco-s tollakat kell venni (akciókban 100ftért kapsz vagy 10 darabot), melyek felületébe körzővel kell belekarcolni a tudnivalókat.
Karcolás helyett alkoholos filccet is használhatunk, viszont annak nagyon vékonynak (0,5) célszerű lennie.

Előnye: Csak fény felé fordítva lehet elolvasni, bizonyos szögben. Körzős karc esetén biztonságos módszer.

Hátránya: Egy-egy tollra kevés infó fér rá.

Alkalmazás: Kiegészítő módszernek kiválóan alkalmas

Tipp: Több toll is lehet nálad, mindegyiken más tétel vagy infók, és azt veszed elő amelyik kell.

Az 5letes reklámtoll

Bizonyára találkoztál már reklámajándékként osztogatott tollakkal, aminek az oldalán kis "ablak" van. Ezen tollak némi átalakítással puskázásra is alkalmasak, ha a bennük lévő feliratot lereszeljük, s azt egy megfelelő tartalommal ellátott papírral lefedjük. A toll gombja, minden kattintással fordít egyet a tollbetéten, így a papír is körbe foroghat.

Előnye: Kevésbé ismert, biztonságos, az eszköz sok helyen alkalmazható

Hátránya: Kevés anyag fér el rajta, némi gyakorlást igényel, a kivitelezés pontos munkát feltételez.

Alkalmazás: Kiegészítő módszer

Tipp: Saját fantáziád szerint variálhatod. A kivitelezés pontosságát teszteld le becsületesen, nehogy bevetés közben süljön be a fegyver...


Átlátszó toll

Manapság minden üzletben kapható olyan toll, amelynek a külseje átlátszó műanyagból készült. Ez kell neked. A szükséges évszámokat, képleteket, információkat egy kis papírra kell felírnod, majd a toll belsejébe ragasztanod, és kész. Ha nincs elég kézügyességed, de van számítógéped és lézernyomtatód könnyedén elkészítheted, csupán arra kell ügyelned, hogy a papír megfelelő nagyságú legyen - se túl nagy, se túl kicsi.

Előnye: Kevésbé ismert

Hátránya: Gyakorlást, kissé macerás elkészítést igényel

Alkalmazás: Kiegészítő módszer

Tipp: Több toll ? több puska

Diákok írták:

Nah szóval vágjunk is bele.
Először is szeretném tudatni mindenkivel, hogy ez általában matek, kémia, vagy fizika képleteknél válik be. (Jah és persze a tollal kell írni a dogát:)

1. Szerezz valahonnan egy olyan tollat, aminek a külseje átlátszó műanyagból készült.

2. Írd le a képleteket egy kis cetlire, és a tolladnak a végét tekerd le.

3. A tollbetét és a toll külső része közé csúsztasd be a PUSKÁT.

Ez egy tuti jó puskázási módszer, mert hát csak nincs olyan hülye egy tanár, hogy a tolladat is megnézné, SŐT Észre sem veszi:)
Sok puskázást és karó helyett sok 5-öst:)

Tollforgatás

Kellék: Picit markosabb (nagyobb méretű toll), ami lehetőleg nem kerek, hanem szögletes. Az egyik felére fel lehet ragasztani a mini puskát. Ha jön a tanár a tollat egyszerűen forgatod a kezedben, így nem fog látni semmit.

Előnye: Biztonságos, egyszerűen elkészíthető, bárhol alkalmazható

Hátránya: Egy tollra kevés anyag fér rá

Alkalmazás: Kiegészítő puska, képlet puska, évszám puska, teszt puska

Tipp: Használj több tollat

Preparált puskatoll

Rettentő ötletes herkentyű, melynek a bekapcsoló-gomb helyén két tekerő kapott helyet, melyek a toll belsejében lévő tekercs továbbítását oldják meg. A toll egyik oldalán egy kis ablak van, a szöveget azon át lehet kiolvasni. Használata során célszerű minél vékonyabb -selyem vagy pauszpapírra - írni az anyagot, mert minél vékonyabb a papír, annál több anyag tekerhető rá!
A toll természetesen írásra is alkalmas, pici gyakorlással a használata egyáltalán nem feltűnő. Nagyobb mennyiségű anyag kipuskázására is használható, pláne ha van belőle két három darab!
A HiTech részben egy tökélyre fejlesztett változata található elkészítési útmutatóval, tervekkel együtt: 
Régebben kereskedelmi forgalomban is lehetett kapni.

Előnye: Megfelelően használva extra biztonságos és hatékony. Szinte mindenhol alkalmazható. Extrém vékony vagy pausz papírral elég sok anyagot ki lehet puskázni

Hátránya: Nehéz elkészíteni (habár csak egyszer kell..)

Alkalmazás: Bárhol, bármikor..

Tipp: Alap puskázási kellék, egyike a legjobbaknak. Kis gyakorlást igényel.

Padra felírni

Az első, és legegyszerűbb puska, ha felírjuk a padra. A módszer sikeressége nagyban függ a pad színétől, felületétől, az íróeszköz fajtájától, a pad és az írás közötti adhéziós erőtől (magyarul: milyen könnyen kopik le vagy mosódik el) és a fényhatásoktól. Ha jól csináljuk, akkor csak abból a szögből olvasható el, ahol ülünk, és egy gyors mozdulattal letörölhető (persze csak szándékosan, nem véletlenül).
Továbbfejlesztett változatai:
- Oszlopra, falra, padlóra, ablakra, táblára, elöl ülő padtársa (bátrabbak tanár hátára is) írt puskák. Határt csak a fantázia és az eszközök szabnak.

Előnye: Ha fix padban ülsz, alkalmazása néha jól jön..
Mint rögtönzött puska jó alternatíva

Hátránya: Általánosan elterjedt, ismert puskázási módszer, 
Helyhez kötött, nem mindenhol kivitelezhető,

Alkalmazás: No comment

Tipp: Úgy írjuk fel hogy a dolgozathoz használt papír rajta legyen. Kicsit elmozdítjuk és a puska látszik, ha jön a tanár, letakarjuk a lappal.

Filc

- A padra az alkoholos filc célszerűbb, mint a toll. Egyes alkoholos filcek pillanat alatt letörölhetőek, igaz nem lehet velük kis betűkkel írni.
- Célszerű a pad színével azonos színű filccel írni.
- Előre kell elkészíteni a pad olyan helyére, amely takarásban van. Akkor hatásos, ha más is van már a padon és így nem feltűnő. A módszer sikeressége nagymértékben függ a pad színétől, felületétől, az íróeszköz fajtájától és színétől, a fényhatásoktól és még sok egyéb tényezőtől. 
- Nem mindegy az sem, hogy milyen könnyen kopik le vagy mosódik el a szöveg. Több fajta marker és filc létezik, érdemes kísérletezni.
- A megfelelő puska csak abból a szögből olvasható el, ahol ülünk, és szükség esetén gyorsan le is törölhető. Vigyázat: véletlenül azonban nem törlődik le...

Fólia

Amennyiben az iskolapad még nincs túlzottan elhasználva és van színes nyomtatód, akkor a következő módszert is alkalmazhatod:
Számítógéppel írd meg a puska szövegét 6-8 pontos betűvel, majd állítsd át a színét a pad színével azonosra. Gondolom nem esik nehezedre mintát venni a padról. Miután megtörtént a színbeállítás, színes tintasugaras nyomtatóval fóliára nyomtasd ki. Ez a padon nem látszik, te viszont elolvashatod, ha alá csúsztatod a fehér papírt.

Előnye: Előnye, hogy nagy mennyiségű szöveg is elfér a fólián, ami ráadásul cserélhető is.

Hátránya: Hátránya, hogy a tintasugaras nyomtatókban is használható fóliák drágák, valamint, hogy adott esetben a fólia is észrevehető.

Alkalmazás: Izé, találd ki..

Tipp: Csinálj színminta nyomtatást, mindenképp kísérletezz, egyszer kell megcsinálni, megéri!!

Papír a pad alatt

Ragassz egy külön papír-padot a padod aljára, amiből kihúzhatod a dolgokat, és ha benéz a padba, akkor se lát semmit a tanár

Reggel korán érj be az iskolába, hozz magaddal egy A4-es lapot, celluxot és a 
puskát. (Ez lehetőleg kisebb legyen A4-esnél.)
2. Ragaszd oda az üres lapot a pad aljára. Mind a négy oldalát teljesen ragaszd 
le.
3. Egy picit hajlítsd be, hogy könnyedén beletehesd a lapokat.
4. Vágj bele két hosszúkás lyukat hogy tologatni tudd. 
5. Ez a lépés következik az előző 2. feléből: ebbe a bugyorba tedd bele a puskalapokat, majd amikor kell, húzd elő.

Előnye: Ötletes, egyszerű

Hátránya: Nem a legbiztonságosabb, kis ügyességet igényel

Alkalmazás: Jól kivitelezett formában állandó padban folyamatosan használt puskázási módszert eredményezhet

Tipp: Veszélyes helyzetekben pedig hajolj rá a dolgozatlapokra...

Asztalcsomagolás 1

Jó formán minden iskolában ki vannak ?dekorálva? a padok, pedig óvni kellene az iskola tulajdonát. Erre kiváló módszer a padra ragasztott csomagolópapír, amin természetesen jól elrejthető a puska. Sajnos ez nem minden iskolában kivitelezhető, ezért jó ha időben- mondjuk év elején- felhívjuk a tanárok figyelmét arra, hogy a padokat jó lenne megvédeni valahogy a sok firkától. Majd elő állunk az asztalcsomagolás ötletével, természetesen nem a dolgozatírás előtti pár napban, hanem mint említettem, valahol az év elején, egy semleges időpontban. S mire oda ér az idő, hogy tudásfelmérőt készíttet a tanár, már szépen tele lesz rajzolgatva, írogatva a csomagolópapír, és így feltűnésmentesen még beilleszthetünk egy-két képletet, szöveget, szóval a puskát.

Előnye: A csomagolópapír időnként cserélhető, így új puskákat is írhatunk rá, ha megtelik, kreatívan kihasználható

Hátránya: Helyhez kötött, idejekorán megkezdett előkészületeket igényel, és nem minden esetben kivitelezhető

Alkalmazás: Év elején elkezdeni a pad megóvását!..

Tipp: Praktikus, ha padbecsomagolás kollektíven, az egész osztályban egységesen történik, s annak egyeztetése nem a dolgozatot írató tanárral, hanem az osztályfőnökkel, vagy esetleg az igazgatóval történik,

Asztalcsomagolás 2

Mivel az év elején azon ügyködtél, hogy a tanár beleegyezzen az asztal becsomagolásába, így most kapsz még egy-két ötletet az előző példa folytatásaként.
Az egyik ötlet, hogy a legmegfelelőbb helyen kivágjuk a papírt, és helyette a puska szövegét tartalmazó, azonos színű papírt ragasztunk be.
A másik ötlet, hogy a csomagolópapíron egy vékony lyukat vágunk, és alul egy kis zsebet képezünk ki, amibe bele tudjuk helyezni a számítógéppel elkészített, azonos színű papírból készített, kis méretű puskánkat, melyet bármikor előhúzhatunk.
Ennek a módszernek van egy kis hátránya, hogy előkészületeket is igényel, valamint nem minden esetben kivitelezhető.

Előnye: Hátránya ... mint az előbbi példánál

 
Belépés
Tulajdonos

Admin


Tanácsadás Cicákkal kapcsolatba
Az oldalon a
mini-chatban
Kosár
A kosarad üres
Keresés
Naptár
«  Május 2024  »
HKSzeCsPSzoV
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Copyright MyCorp © 2024        http://perzsacica.com     Weblap tulajdonosa: zsibicKöszönet az uCoz moderátorainak a weblap beindulásához nyujtott segitségükért!